Vijesti

Microsoft želi konkurirati Steamu i EGS-u, stižu velike promjene i totalno rezanje provizije

Tko još koristi Microsoft Store? Samo oni koji baš trebaju i Game Pass pretplatnici koji su na PC-ju osuđeni na loše i neresponzivno sučelje. Microsoft je svjestan problematike i priprema veliku revoluciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva i najznačajnija je ta da će od kolovoza agresivnim rezanjem vlastite provizije privući developere igara za PC. Umjesto 30%, Microsoft će svoj dio od prodaje svake od igara srezati na samo 12%, što je identično djelu koji uzima i Epic Games Store. Upravo je niski cut (uz besplatne igre i ekskluzive) ono što je lansiralo EGS i učinilo ga releveantnim pokraj nedostižnog Steama.

Steam i dalje uzima svoj udio od 30%, ali on se smanjuje ovisno o prodaji i posebnim ugovorima koje Valve ima s najvećim izdavačima kojima redovito izlazi u susret.

Šef Xbox Game Studiosa Matt Booty je uvjeren kako će rezanje provizije privući više developera na Microsoft Store, te u narednim mjesecima obećava niz poboljšanja od izgleda do funkcionalnosti te brzine sučelja i preuzimanja igara.

Ima li PC mjesta za još jednu veliku i ambicioznu digitalnu gaming trgovinu? Rekli bismo da je Microsoftu kao kreatoru Windowsa i dužnost popraviti vlastiti Store te ga učiniti relevantnijim, a ako sve izvedu kako treba te ga na pravi način integriraju u Windows 10, MS Store ima potencijala biti veći i od Steama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano