Vijesti

Microsoftov xCloud je definitivno budućnost, ali samo na 5G i dobrim Wi-Fi mrežama

Portal DualShockers objavio je zanimljiv video čiji scenarij ćemo sve više gledati u budućnosti. xCloud definitivno je budućnost igranja jer ćemo moći u svakom trenutku na bilo kojem uređaju (mobitel, tablet, televizoru) igrati igre za svega par sekundi. Neće nam trebati konzole, ogromni televizori nego ćemo igrati gdje i kada želimo.

No, da bi xCloud i slični streaming servisi radili, više od svega trebat će nam dobar internet i to smo znali ranije, no po prvi puta imamo priliku vidjeti kako xCloud radi na 5G mreži.

xCloud radi jako dobro na wi-fi internetu (pod pretpostavkom da imate pristojnu brzinu), pa ne moramo reći da na 5G mreži radi još i bolje. Bez gubljenja grafičke kvalitete i bez odgode u kontrolama.

Using Xbox's Project xCloud in the 5G Future!

4G mreža je sasvim druga priča i tu xCloud pokazuje veće probleme. Kvaliteta grafika (zbog brzine i stabilnosti veze) je često puno lošija, a delay je prilično ogroman da se jedna Forza ne može niti igrati.

Ovaj video itekako pokazuje da su 5G i xCloud definitivno budućnost igranja, ali dok 5G postane standard proći će još vremena. Posebno kad znamo da je razvoj tehnologije usporio korona virusa i anti 5G prosvjednici. Iz pouzdanih izvora znamo da su domaći teleoperateri usporili razvoj infrastrukture zbog negativnog mišljenja javnosti oko 5G mreže.

Naime, znate već svi da je za korona virus kriva 5G mreža. I Masoni.

Oznake
Back to top button
Close
Close