Vijesti

Microsoftu cvatu ruže na Steamu – imaju čak 3 igre u top 5 najprodavanijih igara

Generalno mišljenje igrača posebno u našim krajevima je takvo da su Microsoft i Xbox propali. Istina je naravno sasvim drugačija, jer Microsoftu nikad bolje nije išlo zahvaljujući Game Passu i Steamu. Da, Steamu.

Otkada je Microsoft shvatio da nema smisla gurati sve igre samo na Windows Store, profit mu je debelo porastao. Posljednji uspješni primjer je Obsidianova igra Grounded koja je postala prilično veliki hit, iako se mislilo da će neslavno propasti.

Igra je veliki hit i na Twitchu i već sad je privukla veliku bazu igrača. U prvih pet najprodavanijih igara na Steamu, Microsoft ima čak tri naslova.

Na prvom mjestu najprodavanijih igara je spomenuti Grounded, Flight Simulator je na drugom mjestu, a na četvrtom je Sea of Thieves koji je na kraju postao ogroman, ogroman uspjeh za Rare i Microsoft.

Čak je i State of Decay 2 zauzeo svoje mjesto u prvih 20. Microsoftov ekosustav koji se ne temelji isključivo na samo jednoj konzoli, počeo je pokazivati uspjeh i ne sumnjamo da će i dalje Microsoft sve igre svoje probati ubaciti na što više servisa i uređaja.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close