Mikrosrancije

Linksova neviđena Black Friday ponuda izazvala je nerede u Zagrebu i međunarodne incidente

Poslovično nikakvu Black Friday ponudu u Hrvata ove godine je prekinula trgovina Links koja je za ovaj petak najavila neviđenu akciju na ovim prostorima. Tako Links nudi golemih 4% popusta na neke artikle. Ali postoji kvaka. Po genijalnim cijenama moći će se kupiti samo ograničeni izbor asortimana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalno, Links je transparentno objavio što i koliko toga će biti u prodaji. 2 PlayStationa 4 (fat verzija iz 2014.), 6 ‘Hello Kitty’ 2.0 USB memorija, refurbished Nvidia GTX 970 grafička kartica bez ventilatora, 26 pločica 512mb RAM DDR 2 memorija i jedan neoprani kostim Kitane iz Mortal Kombata koji je prošle godine 10 dana uzastopno nosila Lidija Bačić. I to nije sve. Ovoj genijalnoj Black Friday rasprodaji pridružila se i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba koja prvom kupcu poklanja hidraulične škare kojima su gospođu Bačić izvlačili iz Kitana kostima, vrijednosti nevjerojatnih 54 tisuće kuna.

To je ponuda koja se naprosto ne propušta i kakve smo dosad viđali samo na televiziji u američkim trgovinama. Stoga ne iznenađuju najave kupaca koji planiraju kampirati pred trgovinom nebi li imali veće šanse kupiti omiljeni predmet. Malo je reći kako je Links izazvao neviđenu histeriju na ovim prostorima.

Ratno stanje na zapadu Zagreba.

Međutim, kad nekome svane drugome smrkne, što je osoblje Dechatlona jučer nažalost osjetilo na svojoj koži. Naime, nakon što je Links najavio svoju akciju tisuće ljudi je pohrlilo u Dechatlon nebi li se opskrbili šatorima, vrećema za spavanje, plinskim kuhalima i rešoima, prijenosnim frižiderima, akumulatorima, reflektorima, kabanicama i ostalom opremom za kampiranje koja je rasprodana unutar samo 45 minuta. Nakon što je velika većina kupaca ostala praznih ruku nastao je val nasilja neviđen još od od prošlog vikenda kad su se na autocesti A1 kod Macole potukli navijači Bijelog Brda i Funcuti – navijači Šibenika.

Intervenirala je i vojska, ali nažalost prekasno. Skladište Dechatlona je opustošeno i opljačkano, a izložbeni prostor je devastiran. Nažalost, sve ovo nije moglo proći bez ljudskih žrtava, pa je jedna žena zadobila ogrebotinu na zapešću prilikom razbijanja izloga.

Međunarodni incident

Sve ovo je razljutilo francuske vlasnike Dechatlona, čije je poslovanje 1250 trgovina u čitavom svijetu dovedeno u pitanje. S obzirom kako Dechatlon ima visoki udio u francuskom BDP-u, ljutito je reagirao i predsjednik te zemlje Emmanuel Macron koji je sazvao hitnu sjednicu Ujedinjenih Naroda i sjednicu Skupine G7. Ugrožena je čitava Francuska. A možda i NATO i Europska Unija.

Tako je Links svojim Black Fridayom narušio stabilnost Vlade više nego Agrokor, jamstva brodogradilištima, štrajkovi sindikata i Miroslav Bulj zajedno.

Nakon ovog vala histerije gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković i kandidat za predsjednika dr.sc. Miroslav Škoro zaputili su se u Links trgovinu na Trešnjevci moleći ih da odgode Black Friday kako bi se institucije kvalitetno pripremile i u Zagreb dopremile vojne rezerve, a zatražena je i pomoć Europske Unije. Situacija je toliko eskalirala da se javio i predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić koji je najavio da će čak obustaviti štrajk profesora i nastavnika, a on se pojaviti na poslu prije ručka.

Međutim, za obustavu Linksovog Black Fridaya je prekasno. Priopćenjem se javio direktor Vlatko Škarica.

“Dijelimo zabrinutost svekolike javnosti u vezi naše neviđene akcije. Ali nismo u mogućnosti obustaviti Black Friday. Cijene su već unešene u Sistem.”

I tu je svaka nada za petak bez nasilja pala u vodu. Cijene su u Sistemu, povratka više nema, pa je premijer Plenković promptno reagirao i hitno sazvao sastanak kriznog stožera u restoranu Zelendvor, a koji je na kraju odgođen za četvrtak navečer jer osoblje nije moglo dopremiti toliko janjetine.

Da je situacija ozbiljna pokazuje i obraćanje javnosti kardinala Josipa Bozanića koji je građane pozvao na bdijenje u četvrtak navečer u zagrebačku Katedralu, a kojem se pridružila i društvena aktivistica Jelena Veljača.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i Lidija Bačić koja je obećala da će se obući.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i Ivan Pernar koji je obećao da se više neće derati na HDZ-ovce u Saboru.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica koja je obećala kako više neće upadati u riječ sirotom Riba Fishu.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i portal Index.hr koji je rekao da će naučiti gramatiku.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i poduzetnik Saša Cvjetojević koji je rekao da će priznati da je direktor Facebooka za Hrvatsku.

Da je situacija ozbiljna pokazao je Željko Kerum koji je obećao da više neće maltretirati čistačice u splitskoj Gradskoj upravi.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i teta na kiosku koja više neće pitati imamo li sitnoga.

Da je situacija ozbiljna pokazao i kolega Filip koji je obećao stavljati zarez ispred veznika A.

Da je situacija ozbiljna pokazali su Česi koji su obećali da više neće u japankama na Biokovo.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i administracija Nogometnih Ikona koja je obećala da će početi pričati malo i o nogometu.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je rekla da više neće pjevati u javnosti.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i Tele 2 koji je obećao da će ukinuti naknadu za uspostavu poziva i maknuti onu iritantnu reklamu s televizije.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i Ava Karabatić koja je izjavila da će zadovoljiti sve Black Friday kampere, što nitko ne želi riskirati.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i Konzum koji je rekao da više neće zaokruživati cijene na .99.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i Nova TV koja je obećala ukinuti show ‘Zvijezde pod hipnozom’.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i Velimir Bujanec koji je rekao da više neće šmrkati kokain.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i influencerica Sonja Kovač koja je obećala snimiti story koji nije reklama.

Da je situacija ozbiljna dokazao je i Enis Bešlagić koji je obećao da nikad više neće pričati viceve.

Da je situacija ozbiljna pokazao je i Romano Oblinović koji je obećao da neće biti pivo tri dana.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i Maja Šuput koja je obećala da će oprati kosu.

Da je situacija ozbiljna pokazala je i PlayStation Hrvatska koja je obećala da više neće prevoditi baš sve riječi na hrvatski.

Ali Sistem je neumoljiv. Linksovu mega Black Friday akciju nitko više ne može zaustaviti. Sretno svima i neka vas čuva dragi Bog.

Povezano