Vijesti

Minecraft je prva igra na svijetu s 300 milijuna prodanih kopija

Tradicionalno sredinom listopada, i ove godine održan je Minecraft Live događaj koji okuplja fanove ovog igraćeg fenomena koji je i danas aktualan poput nekad u najboljim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako je najjače odjeknula vijest o ukupnoj prodaji. Minecraft je svojevremeno prvi ikad premašio 200 milijuna prodanih kopija, a dok se GTA 5 kao prvi idući tek sramežljivo približio toj brojci, Minecraft je sada premašio prodaju od 300 milijuna.

Izvorno kreaciju švedskog indie programera Notcha, Microsoft je kupio Minecraft za tada nepojmljivih 2,5 milijarde dolara. Malo tko je tada uopće mogao opravdati investiciju tog reda, međutim, Minecraft danas, kao i onda, pokazuje da je fenomen izvan granica svakog normalnog, a osobito iznad granica platformi.

Minecraft bi uskoro mogao prebaciti ukupnu prodaju dvije najpopularnije konzole svih vremena, Nintendo DS-a i PlayStationa 2. Minecraft je svijet za sebe, rekli bismo čak i platforma, s kojom se ne može usporediti nijedan proizvod zabavne industrije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano