Vijesti

Misteriozna PS5 konzolaška Forspoken ekskluziva želi biti grafički najbolja open-world igra, pomoći će joj AMD-ov Super Resolution

Square Enixov novi veliki IP predstavljen je na PS5 prezentaciji prošle godine, a kasnije smo otkrili da će od prvog dana biti dostupan i na PC-ju na kojem će posebno iskoristiti sve moderne tehnologije današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi kratki isječak gameplaya prikazan je povodom prezentacije FidelityFS Super Resolutiona, odnosno AMD-ovog suparnika Nividjinom DLSS-u.

Slično kao što to radi Nvidia, tako će i AMD-ov Super Resolution pomoću umjetne inteligencije biti sposoban upscaleati vizuale na veću rezoluciju bez prevelikog udara na performanse. Jedan od prvih demonstratora nove AMD-ove tehnologije bit će Forspoken.

“Filozofija našeg studija (Luminous) je raditi igre kakve niste igrali nikada ranije fuzijom najnovijih tehnologija s umjetnošću”, izjavio je šef studija Takeshi Aramaki. U tome će im pomoći AMD-ova “vrhunska” tehnologija. “S Forspokenom ciljamo ostvariti grafičku kvalitetu dosad neviđenu u open world igrama”, zaključio je Aramaki.

Forspoken bismo trebali igrati na PC-ju i PS5 negdje tokom 2022. godine, a AMD-ov Super Resolution trebao bi funkcionirati i na novim konzolama unatoč nedostatku specijaliziranog hardvera poput Tensor jezgri na Nvidijinim 20XX i 30XX grafičkim karticama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano