Vijesti

Moći ćete prodati odvojivi čitač diskova iz PS5 Slima

PS5 Slim s odvojivim čitačem BluRay diskova ovih dana izlazi u SAD-u što znači kako će uslijediti odgovori na brojna pitanja koja smo imali po pitanju ovog generacijskog PlayStation osvježenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako kupite novi PS5 bez čitača diskova, a potom ga nekad kasnije ipak odlučite dodati, morat ćete se povezati na internet kako biste ga verificirali. Što je prvi put uoće da neka PlayStation konzola uvjetuje spajanje na internet. Aktivacija je jednokratna i to je nastavak svojevrsne prakse koju Sony i Microsoft prakticiraju još od prošle generacije konzola.

Naime, ako rastavite PS4, klasični PS5 ili XONE/X te mu odlučite na svoju ruku zamijeniti čitač diskova, to ne možete napraviti bez intervencije ovlaštenog servisa, pa je u praksi nemoguće rastaviti čitač iz jedne konzole, pa je prebaciti u drugu. Sony i Microsoft takvu praksu pravdaju strahom od piratiziranja.

Jenokratna online verifikacija

Međutim, prva iskustva ukazuju da će to biti moguće kod PS5 Slim. Youtuber Mystic isprobao je to s dva nova PS5. Iz jednog PS5 Slima prebacio je čitač diskova u drugi PS5 Slim i stvar radi bez potrebe za uvođenjem ovlaštenog servisa ili sličnog. Potrebno je samo jednokratno povezati konzolu na internet kako bi se obavila verifikacija.

Ono što je bitno, ako se odlučite na kupnju izvedbe s uključenim čitačem diskova, on je već verificiran te nemate potrebu spajanja na internet. Oni koji to žele, dakle, na PS5 Slimu mogu igrati zauvijek bez spajanja na internet. Naravno, pod uvjetom da posjeduju igre na disku, što je problematično kada naslov poput Alana Wakea 2 uopće ne izađe na disku.

Povezano