Vijesti

Mračni Assassin’s Creed Hexe povezuje se s paljenjem vještica u Njemačkoj, a potom i s Dubrovnikom

Osim Miragea, i projekta RED koji Assassin’s Creed vodi u Japan, Ubisoft je na Forward prezentaciji bez previše informacija najavio i “mračni” projekt Hexe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će projekt Hexe biti tmurno iskustvo pokazuje već prvi teaser trailer i logotipom u obliku kostura. “Bit će to jako drugačiji Assassin’s Creed”, je sve što je rekao producent Marc-Alexis Cote.

Neki smatraju da će Hexe biti VR naslov, drugi misle da AC odlazi u horor vode, a zanimljivo je to da Hexe u njemačkom i švedskom jeziku znači “vještica”. Jedan Redditor pažnju skreće na Häxan, švedski nijemi film-horor iz 1922. godine (pogledajte trailer), baziran na katoličkim spisima iz 15. stoljeća o tadašnjim vješticama i vješcima te općenito demonologiji u Njemačkoj.

Podsjećamo, prošle godine internetom se raširio leak francuskog Youtubera j0nathana (koji je u međuvremenu prvi leakao AC Mirage), a koji je tada navodio dvije lokacije u kontekstu novog Assassin’s Creeda. Jedna je povijesno iznimno bitna najsjevernija njemačka pokrajina Schleswig-Holstein, a druga je – Dubrovnik!

Na svom vrhuncu u 15. stoljeću Dubrovačka Republika slovila je kao jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta. Dubrovnik u Assassin’s Creed naslovima fanovi diljem svijeta priželjkuju već neko vrijeme, a mi ga možemo vidjeti kao jednu od luka jednog površinski većeg Assassin’s Creed naslova. Poput, primjerice, Hexa. Red paljenja vještica na sjeveru. red paljenja vatre za gradele na jugu.

Igra

Povezano