Vijesti

Na četvrtom The Witcheru već rade stotine developera

Nakon što je izdao Phantom Liberty ekspanziju za Cyberpunk 2077 te se iskupio za većinu problema izazvanih preranim izdavanjem te igre, poljski CD Projekt kompletno se okreće svojoj novoj velikoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je The Witcher 4, odnosno, kako ga interno nazivaju – Project Polaris. Na posljednjem sastanku s ulagačima, šef CD Projekta Adam Kicinski poručio je kako na igri trenutno radi 330 programera, a do sredine iduće godine brojat će ih preko 400.

CD Projekt istovremeno radi na nekoliko velikih projekata, uključujući remake originala te multiplayer Cyberpunk i Witcher naslove. Premda ne navodi konkretno, čini se da je najveći fokus upravo na Polarisu koji će na koncu biti klasično Witcher iskustvo za jednog igrača.

Rošada na vrhu

The Witcher 4 već je doživio neke rošade. Game Director Jason Slama napustio je studio i sada radi NFT igre, a od studenog prošle godine razvoj predvodi Sebastian Kalemba, veteran studija koji je krenuo kao animator, a prethodno završio kao direktor čitavog odjela s potpisom The Witchera 3 i Cyberpunka.

Osim CD Projekta Reda, u razvoj igre direktno je uključen i Epic Games. Naime, novi Witcher odbacit će interni grafički pokretač i napraviti tranziciju na Unreal Engine, a Epicu je pritom u interesu upravo na toj igri pokazati za što je sve sposobna peta inačica njihovog pokretača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano