Vijesti

Na prvim testiranjima PS5 je otpuhao GeForce RTX 2070 Super grafičku karticu

Ako ćemo vjerovati glasinama koje dolaze od prilično respektabilnog PC Mag portala, PlayStation 5 GPU (grafička) je u prašini ostavila jednu GeForce RTX 2070 Super grafičku kartica koja sama košta oko $500. Nismo gledali cijenu koliko dođe kod nas, nego smo cijenu vidjeli na Nvidija stranici, a slična je i na Amazonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.2 teraflopsa RDNA; 14 teraflopsa GCN

Sony već neko vrijeme provodi testiranja 3 verzije AMD-ovog Oberon APU-a. APU vam je nešto što je AMD nekad zvao Fusion. Najlakše rečeno, APU je marketinški izraz za 64-bitni mikroprocesor koji se ponašao kao CPU (procesor) i GPU (grafička) u jednom.

Zadnja testiranja pokazuju da AMD-ov Oberon gura PlayStation 5 GPU na 2GHz. Usporede radi – PS4 Pro GPU radi na 911MHz. Također, kako bi olakšali usporedbe reći ćemo (kad pričamo o teraflopsima) da PS4 Pro GPU maksimalno dostiže 4.2 teraflopsa, a Xbox One GPU X 6 teraflopsa. PS5 GPU je dakle trenutno na 9.2 teraflopsa što je i više nego duplo u odnosu na PS4 Pro.

Ako ćemo uspoređivati s grafičkim karticama onda trebate znati da GeForce RTX 2070 dostiže 7.5 teraflopsa, a GeForce RTX 2070 Super nešto malo iznad 9 teraflopsa.

Jedna od najboljih i najskupljih grafičkih kartica GeForce RTX 2080 ($799,99 na Amazonu) dostiže 10.1 teraflopsa što znači da se PS5 GPU nalazi između RTX 2070 Super i RTX 2080 što je prilično impresivno kad znamo da kompletna konzola ne bi trebala biti skuplja od maksimalno $500.

Još bitnije za konzolaše je činjenica da je jasno svima da će PS5 predstavljati prilično veliku nadogradnju u odnosu na PS4 i PS4 Pro. Ranije smo pisali da bi PlayStation 5 veliko predstavljanje trebao dobiti u veljači iduće godine.

Treba naravno i reći da PS5 izlazi tek krajem iduće godine i da će do tada PC tržište dosta napredovati i da ćemo dobiti i puno jače PC komponente nego sada, ali ostaje pitanje za koju lovu?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano