Vijesti

Na Youtube je izašao službeni, 4-satni dokumentarac o nastanku Xboxa

Povodom 20. godišnjice postojanja Xboxa Microsoft je izdao Power On: The Story of Xbox dokumentarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz 6 epizoda duljine po 40 minuta dokumentarac je pokrio izlazak svih 5 generacija konzola. Produkcija se nije bojala pikanterija, pa ćemo, između ostalog saznati kako se tim nosio s red ring of death katastrofom s početka Xboxa 360 i promašenim TV fokusom Xboxa One.

5 izvanrednih epizoda i glorificiranje Phila Spencera

Prvu od šest epizoda pronađite ovdje. Kroz prve tri epizode saznat ćete više o samim početcima – ideji, preko realizacije projekta do prvog Haloa kao system sellera, a u druge tri epizode naguran je ostatak Xbox priče do danas.

Kada netko naruči i financira snimanje dokumentarca o samome sebi, ne očekujete visoku razinu kritičnosti i transparentnosti. Stoga će vas oduševiti koliko otvoreno i samokritički akteri progovaraju o problemima i vlastitim pogreškama.

Iluziju neovisne produkcije ipak razbija posljednja epizoda, koja u tranziciji gubi objektivnost te se pretvara u bezrezervno glorificiranje Xboxa i širenje kulta Phila Spencera koji poput viteza izvlači diviziju iz tame. Unatoč tomu, radi se o serijalu koji ćete, ako iole volite igranje, progutati u jednu večer.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano