Vijesti

Nakon 12 godina, ovaj popularni zombi survival izlazi iz early accessa

Postoje igre koje debitiraju u early accessu s jasnim planom kako, kad i gdje dalje, postoje i nedovršena smeća kojima je EA samo paravan za mužnju novca, a onda su tu i oni naslovi koji valjaju, ali koji ne znaju što donosi sutra. 7 Days to Die jedan je od pionira ovog poslovnog modela, vječiti early access naslov, ali i tome se bliži kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 godina nakon originalnog izlaska i 16 milijuna prodanih kopija kasnije, 7 Days to Die izaći se u punoj 1.0 verziji. Developeri su, kažu, sada uvjereni kako više nema velikih bugova, crasheva koji lome igru i drugih early accessu svojstvenih problema.

Developeri iz The Fun Pimps studija izlazak iz early accessa zakazali su za lipanj. Finalno izdanje zapravo je 22. veliko ažuriranje Alphe koje je, eto, odlučeno prelomiti kao 1.0, ali tu ni približno nije kraj za ovu igru. U srpnju će uslijediti lansiranje na konzolama (ne kao nadogradnja na prastaru i zapuštenu verziju iz 2016.), a za ovu i iduću godinu najavljena su tri velike ekspanzije s novim biomima, promjenom vremena, crossplay igranjem, novim frakcijama itd.

S izlaskom 1.0 izdanja raste i cijena igre. Ne zna se točno za koliko, ali bit će veća. Međutim, prije toga, imate posljednju priliku kupiti igru na velikom sniženju. Naime, kasnije danas kreće popust od čak 76% i trajat će do 29. 4.