Vijesti

Nakon 25 tisuća pritužbi, EU je zatražio istragu u svezi Nintendo Switch Joy-Con kontrolera

Europska potrošačka organizacija (BEUC) javlja kako čak 88% vlasnika Nintendo Switcha ima problema s Joy-Con kontrolerima u prve dvije godine korištenja konzole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasumično gubljenje konekcije Joy-Cona s konzolom (popularno nazvano driftanje) osjetili smo manje/više svi, a konkretno Europska potrošačka organizacija zaprimila je preko 25 tisuća pritužbi što je, kažu, dovoljno da zatraže istragu i aktivnu zaštitu potrošača vlasti zemalja diljem Europe – javlja Eurogamer.

U priopćenju za javnost BEUC traži od Nintenda da besplatno poprave kontrolere, te još jednom ponavljaju kako potrošači imaju pravo očekivati razumni životni vijek uređaja, a u ovom slučaju Joy-Con kontrolera za Nintendo Switch.

U suprotnome, Nintendo treba upozoriti kupce na ograničeni vijek trajanja kontrolera, a u narednim mjesecima će se agitirati na istragu za koju nismo sigurni koliko i što očekuju iz te agencije.

Podsjećamo, još od 2016. godine Nintendo se muči s Joy-Con kontrolerima. U skoro 4 godine od izlaska, ni novije verzije kontrolera nisu izute od driftanja, a sve je otišlo toliko daleko da je diljem svijeta pokrenuto nekoliko masivnih tužbi protiv ove kompanije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano