Vijesti

Nakon 32 godine, Mario gubi svoj prepoznatljivi glas

Charles Andre Martinet američki je glumac koji Mariu pruža glas već 32 godine više neće raditi ono što najviše voli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinet je u nebrojeno navrata izjavljivao kako mu je Mario obilježio život i teško je uopće zamisliti ikoga tko će taj posao raditi toliko strastveno kao on, ali stigao je kraj. Poručio je to Nintendo na društvenim mrežama. Glumac više neće pružati glas Mariu i ostalim likovima, ali ostaje snažno povezan uz jednu od najvrjednijih globalnih gaming franšiza.

Ostat će povezan kao tzv. “Mario ambasador” putujući po svijetu po različitim sajmovima i konvencijama. “Bila nam je čast raditi s Charlesom kako bismo unijeli život u Marija toliko godina, te bismo mu se željeli zahvaliti”, poručili su iz Nintenda. Kasnije danas uslijedit će i obraćanja predsjednika kompanije Shigeru Miyamotoa, koji možda otkrije više o razlozima rastanka.

Martinet kao Mario djeluje još od 1991. kada ga je Nintendo angažirao kao pozadinski glas Marija na različitim događanjima, a u videoigrama debitirao je u igri Super Mario 64.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano