Vijesti

Nakon dvije godine vraća se “pravi” Gamescom

Zbog covid pandemije, prethodne dvije godine najveći svjetski sajam videoigara održavao se u online obliku. Dok je za E3 u Los Angelesu već potvrđeno kako će ni ove godine neće otvoriti fizička vrata, organizatori Gamescoma imaju drugačije planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sajam je zakazan od 24. do 28. 8., a održat će se u tzv. hibridnom obliku. Jednim dijelom online, a jednim dijelom uživo, u Kolnu. Fizički dio u Kolnu neće biti ništa manji nego inače. Održava se u istim prostorima na istoj površini, a dalje sve ovisi o broju prijavljenih izlagača i pandemijskim mjerama tamošnjih vlasti.

Potvrđena je i velika prezentacija

Sada već tradicionalno, 23. 8., noć uoči Gamescoma održat će se velika Opening Night Live prezentacija. Podsjećamo, prošle godine prvi prikaz kampanje dobio je novi Call of Duty, otkrivena je nova Marvelova igra, Horizon Forbidden West, UFL…

Osim da će se uopće održati, zasad je najveća novost to da se sajam priklanja globalnim ekološkim trendovima, pa će odabirom zelenije energije pokušati umanjiti utjecaj na okolinu manjom emisijom CO2, a plan je u narednim godinama postati klimatski neutralan.

Idemo u Koln?

Povezano