VijestiZanimljivosti

Nakon porasta krađe automobila, političar želi zabraniti igre poput GTA

Znate li kako politika definira nasilne video igre. “Igra koja dopušta igraču kontrolirati lik u igri koji se potiče nanositi ozbiljnu fizičku ili psihičku štetu drugom čovjeku ili životinji u igri.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, po zakonu koji je uveden 2012. u saveznoj američkoj državi Illinois sve igre su nasilne, a one nasilnije zabranjeno je prodavati mlađima od 17. S drugim djelom se apsolutno slažemo, ali političar Marcus C. Evans Jr. povodom porasta broja krađe automobila želi dodatno postrožiti zakon, piše Polygon.

Evans smatra kako bi trebalo potpuno zabraniti neke od igara koje odgovaraju gore citiranom opisu. Zakon koji je predložio kažnjavao bi s tisuću dolara one koji prodaju ili iznajmljuju takve igre, a u jednom od amandmana izričito se spominju igre koje dopuštaju krađu automobila.

“Igre se kvalificiraju kao sloboda govora”

Dakle, Evans ne vidi problem u tome što Mario brutalno gazi patke i hrčke, ali nedaj Bože da ukradeš auto u igri. “To treba zabraniti”, smatra Evans, a sasvim je jasno kako predloženi zakon primarno cilja najpopularnije igre svih vremena – igre iz GTA serijala.

Međutim, želje nekih političara su jedno, a realnost je drugo. Kada su prije 10-ak godina željeli napraviti nešto slično u Kaliforniji, Vrhovni Sud donio je presudu kako se igre, baš poput knjiga i filmova, kvalificiraju kao sloboda govora te nema temelja za njihovu zabranu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano