Vijesti

Nakon što je SAD dopustio Microsoftu kupiti Activision Blizzard, čini se da će popustiti i UK

Dvije velike pobjede za Microsoft u razmaku od samo jednog sata. Ranije danas sutkinja u SAD-ju je presudila u Microsoftovu korist. U opsežnoj presudi navela je kako ne postoje dokazi da će akvizicija Activision Blizzarda negativno utjecati na industriju, a potom je CMA iz Ujedinjenog Kraljevstva učinila ono što ne radi nikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tamošnje tijelo za nadziranje tržišta nikada dosad nije promijenilo odluku, a čak ni pokušaji na sudu nikada nisu prolazili. Međutim, kada je SAD donio odluku, CMA je odlučila popustiti. Odnosno, popustit će u samo jednom dijelu.

Kako javlja Microsoftov dopredsjednik Brad Smith, Microsoft i CMA odlučili su poraditi na zajedničkom pronalasku rješenja. Microsoft je spreman u nekim dijelovima napraviti ustupke koji bi zadovoljili CMA, a CMA je spremna slušati sve te prijedloge. Microsoft je dosad napravio poprilično kompromisa. Pristao je isporučivati Call of Duty na konkurentskim platformama, Activisionove igre dolazit će od prvog dana na druge cloud servise, a tek treba vidjeti od čega će se iduće odreći.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano