Vijesti

Nakon što je Sony uklonio Cyberpunk 2077, dionice CDPR-a su se strmoglavile; izgubili ukupno 6,6 milijardi dolara

Od kada je Cyberpunk 2077 izašao prošlog tjedna dionice CD Projekt Reda u 7 dana izgubile su čak 33% vrijednosti. Analitičari su izračunali kako su rukovoditelji CD Projekt Reda samo do jučer izgubili preko milijardu dolara vrijednosti dionica. A gdje su još ostali dioničari…

Međutim, samo danas od kada je ujutro Sony zbog tehničkih problema uklonio Cyberpunk 2077 s PlayStation Storea, dionice CD Projekta potonule su još 20%. Ukupno gledano, od 4. 12. kada su krenule prve glasine o tehničkoj nedovršenosti igre dionice CD Projekta gotovo su se prepolovile.

Kako piše CNBC, čitava kompanija izgubila je 6.6 milijardi dolara vrijednosti od izlaska igre prošlog četvrtka.

Planirate li tražiti povrat novca za Cyberpunk 2077?

Istovremeno, iz CD Projekt Reda tvrde kako se slična stvar neće dogoditi na Xbox konzolama. Iako je stanje na baznom Xboxu One još i gore nego na PlayStationu 4, Microsoft i CD Projekt Red još uvijek nisu pričali o sličnom razvoju događaja.

Sasvim je jasno kako CD Projekt bilježi najteže dane još od kada su Marcin Iwiński i Michał Kiciński preprodavali igre na tržnici u 90-ima. Međutim, ako se dioničari, vodstvo i sami zaposlenici dobro postave prema ovom izazovu, omiljeni nam developer i izdavač mogao bi izaći iz krize snažniji nego ikada. Sada je pravo vrijeme za konsolidaciju vodstva koje se dokazalo nesposobno voditi studio ovakve veličine i renomea.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close