Vijesti

Nakon što su objavljene recenzije, Capcom u Dragon’s Dogmu 2 uvalio odvratne mikrotransakcije

Dan uoči izlaska dugo iščekivanog nastavka akcijskog RPG-a iz 2012., Dragons Dogma 2 krenuo je sa sjajnim recenzijama. Odmah je istaknuo kandidaturu za igru godine, međutim, danas po izlasku otkrivena je jedna stvar koju je Capcom tajio u review primjercima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva Dragon’s Dogma poznata je po izostanku klasičnog fast travel sistema, a kada se pročulo da će tako biti i u dvojci, Capcomov Hideaki Itsuno branio je odluku. “Samo morate učiniti putovanje zabavnijim”, govorio je u intervjuima. Pokazalo se, u Dragon’s Dogmi 2 ono je znatno ugodnije, ali unatoč nekim pomacima, izostanak brzog putovanja ostala je jedna od najvećih zamjerki kroz gotovo sve recenzije.

Kočije između fast travel točaka voze samo jednom dnevno, i to samo po danu. Pritom nikad ne znate hoće li se na putu ispriječiti zmaj ili neki drugi odvratni gmaz, a Portcrystal itemi koji služe kao pravi fast travel između dvije točke u igri nisu baš dostupni i pristupačni.

Na dan izlaska ubacili mikrotransakcije

Zato su se na dan izlaska u Dragon’s Dogmi 2 pojavile mikrotransakcije. Više ne morate grindati za Portcystal, možete ga kupiti za 3 eura. Premda ste već platili za igru 65 ili više eura. Ali ima tu i drugih mikrotransakcija. Wakestone koji igrača podiže iz mrtvih košta euro, a dva eura ćete platiti naknadno uređivanje Arisenovog ili pawnovog izgleda.

Da, sve su to itemi koji se mogu steći samim igranjem, međutim, postavlja se pitanje, je li ekonomija u igri dizajnirana na način da barem malo potiče igrača na dodatno trošenje novca? I da se vratimo na Itsunovu izjavu, je li samo putovanje izvedeno mrvicu manje zabavnije kako biste, eto, dobili motivaciju potrošiti tri eura?

Na krilima sjajnih recenzija, Dragon’s Dogma 2 je na Steamu startao sjajno. Sa 185 tisuća istovremeno aktivnih igrača pronašao se među najpopularnijim SP naslovima uopće, međutim, igrači na toj platformi jako brzo su prepoznali pohlepu igrača. Igra u trenutku pisanja ovog teksta ima “mixed” status recenzija od kojih je samo 40% pozitivno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano