Vijesti

Nasljednik Switcha navodno je prikazan na Gamescomu. Uskoro potpuno razotkrivanje

Više nije ni tajna da je u razvoju nasljednik Nintendo Switcha, jedne od najuspješnijih gaming konzola svih vremena. Sve ukazuje na to da novi Switch izaći u 2024., možda čak i u prvoj polovici godine, a da je zaista jako blizu ukazuju nove ozbiljne glasine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednik Windows Centrala Jer Corden na X-u poručuje kako je čuo glasine da je Nintendo na Gamescomu u tajnosti odabranim novinarima pokazao novi Switch. Navodno se to dogodilo prošlog tjedna. U zatvorenu Nintendovu sekciju na Gamescomu, odvojenoj od javnosti, prošlog tjedna pozvani smo i mi s FFA, ali našem Goranu (@OverHypedG) nitko nije pokazao novi Switch.

Drugi priznati svjetski novinari, od kojih bi se očekivalo da su dobili uvid u konzolu, u ovom trenutku šute i ne komentiraju, što bi moglo značiti kako se priprema sadržaj s prvim impresijama. Nintendu bi to bio svojstven način otkrivanja nove konzole. Slično je napravio i 2017., kada je prvi Switch otkrio bez ikakve prethodne najave, a novinari su odmah potom imali spremne prve impresije.

Sve ovo ide pod ruku s navodima kako developeri već neko vrijeme imaju razvojne jedinice. Sve prethodno izdane igre na Switchu trebale bi biti kompatibilne s nasljednikom, a sam Nintendo s partnerima, osim vjerojatno poboljšanje verzije nove Zelde, trenutno priprema launch naslove. Priča se o ekranu dijagonale 8 inča, novom Nvidijinom Tegra čipu, 512GB interne memorije te o snazi otprilike razine PS4, što zvuči sjajno kada uzmemo u obzir mali format konzole.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano