Vijesti

Naughty Dog radi na novom Unchartedu i remakeu The Last of Us-a; Days Gone 2 ne postoji

Jason Schreier je na Bloombergu rastavio Sonyjeve studije i novu politiku vodstva nakon što je pričao s nekolicinom zaposlenika. Sony se od dolaska Hermana Hulsta na čelo PlayStationovih studija postavio na način da će raditi samo velike hitove što objašnjava zatvaranje Japan studija i nekih drugih timova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sonyev tajni studio u San Diegu (više) ne postoji, a nije ni postojao jer je to zapravio bio jedan manji tim Sonjevog Visual Arts Service studija za podršku. Schreieru je to potvrdio njegov voditelj i osnivač Michael Mumbauer, ali nikad nisu dobili povjerenje Sonyja za vlastiti veliki projekt, budžet, pa čak ni vlastito ime.

Kao svoju prvu igru zamislili su remake prvog The Last of Usa za PS5. Jedan dio igre rekreiran je iz PS3 verzije, ali Herman Hulst nije uspio opravdati veliki trošak razvoja za neiskusan tim pa je odlučio u projekt umiješati Naughty Dog. Od 2019. projekt je preuzeo jedan od timova u Naughty Dogu, “tajni studio iz San Diega” ponovno je postao podrška velikom studiju pa je Michael Mumbauer odlučio otići. Sonyjev plan je izdati remake The Last of Us i The Last of Us 2 za PS5 kao jedan lijepi paket.

Otkriveno je zašto su lideri napustili Sony Bend

Slično se dogodilo i kreatorima Days Gonea. Nakon što je dobio relativno loše ocjene i patio od tehničkih problema Sony im nije dopustio razvoj nastavka. Umjesto toga, jedan tim Sony Bend studija poslan je u pomoć Naughty Dogu za razvoj TLoU2 multiplayera, a drugi tim je dobio zadatak napraviti novi Uncharted (pod paskom Naughty Doga).

Nakon što im nije dopušten rad na Days Gone 2 vodstvo Sony Benda napustilo je studio o čemu je pisao Filip ovdje. Schreier piše da se vodstvo bojalo da ne izgubi neovisnost te da ne spadne pod Naughty Dog. Sony Bend je na Uncharted projektu radio sve do prošlog mjeseca. Razvoj novog Uncharteda sad je kompletno pod Naughty Dogom, a Sony Bend sad samostalno radi na nekoj drugoj igri (ne zna se kojoj, može biti čak i Days Gone 2?).

Rezimirajmo:

  • Naughty Dog radi na The Last of Us remakeu, PS5 verziji The Last of Us 2, novom Unchartedu i The Last of Us 2 multiplayeru
  • Sony Bend pomaže na The Last of Us 2 multiplayeru, radio je novi Uncharted do prije jedan mjesec, a sada radi na vlastitoj igri
  • Tajni Sonyjev studio u San Diegu ne postoji, odnosno danas je to manji tim koji skače u pomoć drugim studijima

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano