Vijesti

Navodno je u razvoju novi Deus Ex: “Žele napraviti sve ono što Cyberpunk nije uspio”

Nakon što je Eidos Montreal otkupljen u 300 milijuna vrijednoj akviziciji studija Square Enixa, pod vodstvom Embracer grupe navodno se jako ozbiljno razmatra povratak Deus Exu.

Embracer grupa poznata je po sistematičnom oživljavanju starih IP-eva, a s obzirom na prodajne i kritičke uspjehe dva prethodnika, razvoj Deus Ex nastavka sasvim je izgledan. Kako se čini, nakon Marvel’s Guardians of the Galaxy vodstvo studija pod blagoslovom novog vlasnika ozbiljno razmišlja o nastavku. Tvrdi to Jeff Grubb.

“Još je rano, ali čuo sam da studio želi ponovno ući u Deus Ex. Žele se vratiti u to. Žele učiniti sve ono što Cyberpunk nije mogao. Vidjet ćemo što će se izroditi, ali ranije pod Square Enixom uopće nije postojala mogućnost za to”, ispričao je Grubb u Giant Bombovom podcastu.

Deus Ex serijal nalazi se na čekanju još od 2016. i relativno mlakog Mankind Divideda. Zanimljivo zvuči usporedba s Cyberpunkom, ali ona ne iznenađuje s obzirom na distopijsko cyberpunk okruženje. U svakom slučaju, ako je i u razvoju, od novog Deus Exa udaljeni smo godinama.