Vijesti

Ne očekujte novi Steam Deck barem još nekoliko godina

Steam Deck pokazao se sjajnim za Valve, ali i za PC igrače, koji su prihvatili novi trend prijenosnih PC konzola. U međuvremenu su na vlak uskočili i neki drugi igrači. Asus i Lenovo sad već imaju po specifikacijama ozbiljnije uređaje, ali Valve neće brzati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za CNBC, Valveov Pierre-Lou Griffais tvrdi kako je hardverska razina Steam Decka dovoljna za nekoliko narednih godina. “Smatramo da smo u prilično dobroj poziciji u smislu mogućnosti igranja svih iskustava nove generacije. Nove igre izlaze u sjajnim izdanjima na Decku. Naravno, surađujemo s developerima po pitanju budućnosti i pratimo reakcije igrača, ali mislim da smo prilično dobri po pitanju snage.”

I za igrače je dobro da se ne brza s novim Deckom, budući da sada jasno znaju što očekivati i na koliko duge staze. Poruka igračima je ta da njihov uređaj neće u neko skoro vrijeme postati irelevantan, što je strategija kojom se gradi povjerenje kupaca. Griffais stoga poručuje kako je skloniji pristupu značajnije evolucije hardvera s većim pomacima.

Razvoj baterija je ključan

Međutim, najbitnije je “ne ubiti bateriju”, pa novog Decka neće biti sve dok baterije ne postanu sposobne pratiti bolje performanse. “Ne vjerujem da će takav skok biti moguć u narednih nekoliko godina, ali pomno pratimo inovacije u arhitekturi i procesima izrade.”

Unatoč novim i boljim prijenosnim PC konzolama, milijunska prodaja Decka, ali i njegova uska povezanost sa Steamu, Valveu je omogućilo da udara tempo. Dok god se broj igrača na Decku broji u milijunima, developeri će svoje igre bazirati upravo na tom hardveru, stoga Valve u ovom trenutku ima prilično ugodnu situaciju- Ugodno može biti i vlasnicima, uvjereni kako će i u narednim godinama moći ugodno igrati najnovije igre.

Povezano