Vijesti

Ne znamo kako će to izvesti, ali EA planira izdati Star Wars Jedi: Survivor na PS4 i XONE

Inače sjajnu igru u gotovo svim igrivim segmentima, izlazak Star Wars Jedi: Survivor obilježili su tehnički problemi. Najviše na PC-ju, ali puno bolje nije bilo ni na XSX/S i PS5, međutim, dobra prodaja snažno je utjecala na poslovne rezultate Electronic Artsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EA se pohvalio rekordnim prihodima u jednom kvartalu, najviše na krilima spomenutog Survivora i FIFA-e 23 čiji rezultati su bili bolji nego inače. No vratimo se Star Warsu od kojeg EA, čini se, ne odustaje. Desetine milijuna igrača još uvijek se igra na starim konzolama i to je baza u koju bi bilo šteta “ne umočiti”.

“Milijuni igrača već su igrali Star Wars Jedi: Survivor, što igru čini jednim od najvećih događaja u Star Wars univerzumu ove godine. Zahvaljujući snazi ove legendarne franšize i jer zajednica to traži, razvojni tim odlučio je prenijeti Jedi iskustvo na PS4 i XONE”, poručio je dioničarima izvršni direktor EA Andrew Wilson.

Samo u prvom poslovnom kvartalu ove godine, EA je ostvario preko 1,5 milijarde dolara čiste zarade, što je 21% bolje nego u istom razdoblju prošle godine. Isto se očekuje i u drugom kvartalu, koji će obuhvatiti izlazak EA SPorts FC-a 24, lišenog desetina milijuna dolara troškova licenci FIFA-e, a kada će sve te rezultate poboljšati Star Wars Jedi: Survivor na starim konzolama, još ne znamo.

Igra

Povezano