Vijesti

Nema više igranja na Oculus VR-u bez Facebook računa

Facebook je po tko zna koji put napravio ono što je rekao da neće raditi. Napravio je to s WhatsAppom, Instagramom, a sada i s Oculus VR-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su prije šest godina kupili Oculus za 2 milijarde dolara, tada tek malenu kompaniju koja je izbacila svoj prvi VR prototip, javno je obećano kako za korištenje Oculus uređaja nikada neće biti potreban Facebook račun.

To je bilo prije 6 godina. Danas se stvar drastično mijenja, a potvrdili su to službeno na samom Oculusovom webu.

Ako kupite neki od Oculusovih VR headsetova od 10. mjeseca ove godine, kako biste koristili sve njegove mogućnosti morat ćete se ulogirati s Facebook računom. Ako ga nemate, trebat ćete ga napraviti.

Ako ste dosad koristili Oculus headsetove samo s Oculus računom, to ćete moći nastaviti i dalje sve do 2023. godine. Međutim, to je krajnji rok kako biste ga povezali s Facebook računom. Ako ga nemate, trebat ćete ga napraviti.

Ako ste dosad koristili Oculus headsetove samo s Oculus računom, to ćete moći nastaviti i dalje sve do 2023. godine. Ako u međuvremenu kupite novi Oculus headset, trebat ćete ga odmah povezati s Facebook računom. Ako ga nemate, trebat ćete ga napraviti.

Zaštrašujuća budućnost

Dok ste ulogirani s Facebook računom moći ćete i dalje koristiti svoje Oculus korisničko ime, a isto će biti podržano i u budućnosti. Nećete trebati otkrivati svoj identitet u online igrama te bi, barem dok se za 5-6 godina u Facebooku ne predomisle, zauvijek trebali moći koristiti izmišljeno korisničko ime.

Međutim, kako je naglašeno na Oculusovom blogu, Facebook će benefite imati na drugim poljima. Pa tako nedvosmisleno piše: “Facebook će koristiti informacije na temelju vašeg korištenja VR-a kako bi poboljšao korištenje iskustvo. Dobivene informacije će se koristiti kako bism personalizirali sadržaj, uključujući i reklame.”

Povezano