Vijesti

Neočekivani Black Friday pobjednik je Xbox Series S

Neočekivano? Kako za koga, ali činjenica je kako je Xbox Series S iz Black Friday ludila izašao kao najveći pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriva to Adobe, koji kroz Digital Economy Index u realnom vremenu analizira milijune transakcija na internetu. Uglavnom to radi u SAD-u, Velikoj Britaniji i Japanu, što su ujedno i reprezentativna tržišta kada je u pitanju gaming industrija.

Da je slabija Xboxova next-gen konzola najprodavanija u Black Friday vikendu možda iznenađuje na prvu, međutim, radi se o očekivanom ishodu iz dva razloga.

Konzola za mase

Xbox Series S je kao jeftinija, slabija, ali izuzetno sposobna gaming konzola namijenjena širem krugu ljudi i ležernijim igračima. Osim što se radi o jeftinom hardveru za mase, XSS je ujedno i jedina konzola koja se uopće može pronaći na policama, ujedno zahvaljujući i relativno slaboj prodaji od izlaska prošle godine. Do PlayStationa 5 i Xbox Series X konzola izuzetno je teško doći, na red se čeka mjesecima, a slično je i s Nintendovim Switchem čija OLED verzija jedva da dotakne police.

I dok je Xbox Series S najpopularnija konzola predblagdanske shopping groznice, Microsoft nam neće otkriti koliko komada je prodano. Naime, nova politika Xbox divizije orijentirana je više na broj aktivnih igrača i Game Pass pretplatnika, a manje na prodajne brojke

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano