Vijesti

Netflix jako želi GTA na svojoj platformi

Netflix već neko vrijeme gura u pravcu videoigara. Na mobitelima kroz standardnu Netflix aplikaciju svojim pretplatnicima već nudi pregršt igara, neke čak i vlastite produkcije, međutim, sve je moglo (i još uvijek može) biti daleko ambicioznije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako piše ugledni Wall Street Jurnal, Netflix bi jako volio kod sebe imati GTA u nekom obliku. Zanima ga bilo kakav oblik licenciranja, bilo da se radi o samom dovođenju jedne ili više GTA igara na platformu, ili čak razvoju vlastite GTA igre. Netflix, koji je dosad uložio već preko milijardu dolara u svoja gaming nastojanja, još uvijek razmatra tu i slične opcije, a nejasno je vode li se pregovori te dokle su uopće došli.

GTA za mobitele?

I dok neki reportažu WSJ tumače na način da Netflix zaista želi raditi GTA igru, realniji je ishod u kojem bi GTA igre u nekom obliku stigle na Netflix, kao što dolaze i na druge platforme. Netflix još uvijek nema iskustva s AAA naslovima, pa čak i kad bi dobio dozvolu, vjerojatno bi radio mobilni naslov.

Međutim, nebi imalo smisla ni za jednu stranu, a osobito ne za izdavača Take-Two koji je akvizicijom Zynge pokazao da računa na mobilno tržište. Ako itko i napravi manji GTA naslov, taj zadatak pripast će nekom internom razvojnom studiju ili timu. A tko zna, ni GTA serija nije sasvim neizgledna.

Kako bilo, Netflix će nastaviti tražiti svoje mjesto u gaming industriji, a cilj im je, kako kažu, izazvati velike igrače poput Sonyja, Microsofta i Nintenda. Platforma od preko 200 milijuna pretplatnika svakako je dobra početna točka, a manji koraci uvijek su bolja solucija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano