Vijesti

Netflix planira blokirati dijeljenje računa do kraja godine

U razgovoru s dioničarima čelnici Netflixa prošli mjesec najavili su suočavanje s onima koji šeraju račun. Tada su najavili kako će najranije tek sredinom iduće godine imati potencijalno rješenje problema, međutim, čini se da je došlo do ubrzanja.

Kako piše New York Times, Netflix je u nedavnom obraćanju zaposlenicima poručio dvije stvari. Za kraj ove godine priprema se novi razred pretplate s reklamama i manjom cijenom, a negdje “u tom periodu” planira se započeti “slamanje” onih koji protivno uvjetima korištenja dijele lozinke.

Ako dijelite troškove Netflix pretplate s osobama s kojima ne živite, kršite Netflixove uvjete korištenja i vrlo vjerojatno ćete se pronaći pod nekom vrstom udara. Prema aktualnim uvjetima korištenja Netflix ima pravo isključiti pretplatu bez povrata novca.

Tolerirali su jer im je odgovaralo

“Dijeljenje računa i lozinki vjerojatno je pomoglo našem rastu. Uvijek smo se trudili činiti dijeljenje računa unutar kućanstva jednostavnim, ali stvorila se konfuzija oko toga kada i kako se Netflix može dijeliti s članovima drugih kućanstava”, objasnili su čelnici Netflixa prošlog mjeseca.

Ranije nije bilo interesa za blokade jer su upravo takvi korisnici generirali rast. Međutim, karte su se izmiješale. Umjesto planiranog rasta, Netflix prvi put u povijesti gubi korisnike. Plan je postotak ilegalaca pretvoriti u regularne korisnike. Kako i na koji način? Tek ćemo vidjeti.

Povezano

Back to top button
Close
Close