Vijesti

Netflixov Horizon stavljen na led, Hollywood “cancelirao” njegovog autora

Da Horizon kao IP za Sony ima golemi potencijal ukazuje nadolazeća suradnja s Legom u obliku igre Lego Horizon Adventures, ali prije dvije godine najavljena Netflix ekranizacija negdje je izgubila korak i o njoj se sve manje priča. Odnosno, ne priča se uopće.

Sada je najsvježija vijest kako je Hollywood “cancelirao” Stevea Blackmana, kreatora hit serije Umbrella Academy, čovjeka s kojim je Netflix potpisao ekskluzivan ugovor vrijedan 50 milijuna dolara, a potom mu povjerio Horizon projekt. Magazin Rolling Stone sada je sumirao izvještaje o toksičnom radnom okruženju na njegovim setovima, manipulacijama zaposlenika, maltretiranjima i drugom te se čini kako mu je karijera gotova.

Što kaže Sony?

Rolling Stone saznaje kako je Netflix zbog svega toga otkazao ili u najboljem slučaju (samo) pauzirao oba Blackmanova projekta – Horizon te potpuno novi SF projekt Orbital. I dok Orbital nema puno pobornika iza sebe, oni koji prate zbivanja u Hollywoodu očekuju da se Horizon ipak jednom nastavi pod nečijom drugom palicom, prije svega zbog utjecaja Sonyja i činjenice kako se radi o već etabliranom IP-u.

Zasad ni Sony ni Netflix nemaju službenog komentara. Ali sve neodoljivo podsjeća na trakavicu Uncharted filma, čija produkcija se u nekoliko navrata resetirala s potpuno novim scenaristima i režiserima, sve se odužilo na 10-ak godina, da bi film na koncu ostvario sjajan rezultat na kino blagajnama, a nedavno je potvrđen i nastavak.

Igra

Povezano