Vijesti

Nexon ulaže $874 mil. u Segu, Hasbro, Bandai Namco i Konami

Nexon se bavi razvojem free-to-play online video igara, između ostaloga za PC i mobilne platforme. Godinu dana nakon objave da ulažu $1.5 milijardi u razne entertainment kompanije, sada ulažu opet, ovaj puta u Segu, Hasbro, Bandai, te Konami. Ovo nije potez na pragu preuzimanja neke od navedenih, ovo je čisto ulaganje jer CEO Nexona smatra da sve ove kompanije imaju jake IP-ove i žele ih podržati, a kao investitori ionako negdje uložiti moraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nam se sprema samo nebo zna. Nexon je inače južnokorejska kompanija koja djeluje iz Tokyja, većinom djeluje na azijskom tržištu za PC i mobilne platforme (MapleStory, Dungeon Fighter Online kao poznatiji naslovi), a sigurno znate za FF XIV gdje je njihova uloga održavanje igre u Koreji u dogovoru sa Square Enixom.

Nadamo se da će ovaj potez iznjedriti neke nove naslove za sve platforme i da neće ići smjerom mobilnih free-to-play igara jer znamo kako to ide. To je samo nada, jer tržište ipak diktira malo drugačiju strategiju ovih dana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano