Vijesti

Next-gen Control se izvodi mrvicu bolje na PS5 nego na XSX

Popisu igara koje se izvode bolje na PlayStationu 5 pridružila se još jedna igra, unatoč činjenici kako je Xbox Series X na papiru snažnija konzola. Ipak, next-gen izvedba Controla izvodi se gotovo savršeno na obje konzole, međutim, u određenim dionicama Series X izvedba ponekad ide sličicu ispod ciljanih 60 ili 30, ovisno o modeu.

Detaljnu usporedbu konzolaških i PC verzija napravio je Youtuber ElAnalistaDeBits. Grafičke verzije za dvije najsnažnije konzole današnjice su identične. Ray tracing refleksije i teksture identične su na obje konzole u oba grafička modea, a 4K rezolucija je izostala. Naime, obje verzije izvode se u nativnih 1440p upscaleanih u 4K.

Digital Foundry također spominje manje nedostatke Series X verzije s povremenim stutterom koji se na PS5 ne manifestira. S druge strane, PS5 ima problema s pretamnom slikom, slično kao i neke druge igre na toj konzoli, a Remedy javlja kako su svjesni problema i rade na ispravku.

Istovremeno, konzolaške verzije ni približno se ne mogu nositi s PC izvedbom na snažnijim konfiguracijama. U usporedbi s PC konfiguracijama s NVIDIA RTX serijama grafičkih kartica, AMD-ov ray-tracing s konzola ne može se nositi, iako sasvim solidno izgleda na PS5 i XSX.

Zaključak usporedbe PS5 verzije i ekvivalenti PC postavke Digital Foundryja.

Kada smo kod usporedbe s PC-jom, slika iznad izgleda prilično loše za konzolaše. Naime, Digital Foundry je zaključio kako je PS5 verzija Controla (ujedno i XSX verzija) usporediva s niskim do srednjim PC grafičkim postavkama, ali daleko od toga da PS5 verzija razočarava. Kako kažu, oduševljeni su izvedbom i kvalitetom prikaza, slično kao i drugi igrači te naši forumaši.

Digital Foundry s pravom tvrdi kako je Control, a posebno u ovoj izvedbi, idealna pokazna igra performansi današnjice, budući da se osim grafički radi i o tehnički naprednoj igri gdje je napredna destrukcija implementirana u gotovo svaki objekt.

Ultimate edicija Controla sa svim nadogradnjama i DLC-ovima te next-gen nadogradnjom dostupna je besplatno svim PlayStation Plus korisnicima. Kakvi su vaši dojmovi?

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close