Vijesti

Next-gen GTA 5 izlazi 15. 3., ovo je sve što znamo

U sjeni Rockstarove potvrde GTA 6 ostala je informacija kako unaprijeđen i poboljšan GTA 5 na svoju treću generaciju konzola stiže 15. 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam i pol godina nakon originalnog izlaska, igrači u GTA Online nikada nisu bili brojniji. Tako barem tvrdi Rockstar, a svi oni bi na novim konzolama trebali igrati u rezoluciji “do 4K” i u broju sličica “do 60”.

Igrači bi posebno trebali cijeniti brza učitavanja, koja će u slučaju promjena likova u SP-u biti praktički instantna, dok će u Onlineu sada jedina limitacija biti odaziv servera pa tek trebamo vidjeti kako će to funkcionirati.

Rockstar obećava i ray tracing, a kako kažu, nadogradili su i teksture, a sve to će se učitavati na većim udaljenostima. Tu je i 3D audio, a igrači će na PS5 osjetiti haptičku vibraciju, otpor u triggerima “i još puno toga”.

Besplatan za PS5 vlasnike

Cross-play neće biti omogućen u nikojem obliku, ali će se zato moći nastaviti napredak iz SP-a na novoj konzoli te prenijeti likove iz Onlinea.

Oni koji ne posjeduju GTA 5, na PS5 će Online moći igrati besplatno prva tri mjeseca, a novost je i svojevrsni prolog. Tzv. Career Builder će vas uputiti u jednu od 4 dostupne karijere – bikersku, direktorsku, vlasnika noćnog kluba ili krijumčara oružja. Rockstar će vas za početak počastiti nekretninom, automobilom, oružjem i s nešto novca.

Novost u GTA Oinline je i Haova mehaničarska radiona s novim dijelovima i nadogradnjama. Dakle, 15. 3. na PS5 i XSX/S s čitavim nizom novog sadržaja za GTA Online, a single-player ostat će suh.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano