Vijesti

Ni Sony ni Microsoft. U Capcom ulaže – Saudijska Arabija

“Koga će kupiti iduće?”, pitali su se mnogi u kontekstu recentnih Sonyjevih i Microsoftovih akvizicija. Među favoritima mnogih bio je Capcom, međutim, tu je svoje naftaške šapice stavio netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijski Fond za javna ulaganja jedan je od najvećih na svijetu. U svojem vlasništvu ima 500 milijardi dolara vrijednosti, a navodno i još toliko sredstava za ulaganje. Nedavno su kupili engleski nogometni klub Newcastle, a kako javlja Bloomberg, sada ulažu i u Capcom.

Doduše, neku japansku tvrtku je prilično teško kupiti zbog politike tamošnje Vlade, ali zato je kupljeno 5% udjela za najmanje pola milijarde dolara. Dodatno, uložili su još toliko u južnokorejski Nexon specijaliziran za izdavanje multiplayer igara na Azijskom tržištu.

Inače, Saudijski fond posljednjih godina naveliko ulaže u gaming industriju. Sličan novac uložili su i u Activision Blizzard, koji će im se oplemenjen vratiti Microsoftovom kupnjom, a unutar ulaganja od preko 3 milijarde dolara nalaze se i udjeli u Electronic Artsu i Take-Two.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano