Vijesti

Ni Sony ni Microsoft. U Capcom ulaže – Saudijska Arabija

“Koga će kupiti iduće?”, pitali su se mnogi u kontekstu recentnih Sonyjevih i Microsoftovih akvizicija. Među favoritima mnogih bio je Capcom, međutim, tu je svoje naftaške šapice stavio netko drugi.

Saudijski Fond za javna ulaganja jedan je od najvećih na svijetu. U svojem vlasništvu ima 500 milijardi dolara vrijednosti, a navodno i još toliko sredstava za ulaganje. Nedavno su kupili engleski nogometni klub Newcastle, a kako javlja Bloomberg, sada ulažu i u Capcom.

Doduše, neku japansku tvrtku je prilično teško kupiti zbog politike tamošnje Vlade, ali zato je kupljeno 5% udjela za najmanje pola milijarde dolara. Dodatno, uložili su još toliko u južnokorejski Nexon specijaliziran za izdavanje multiplayer igara na Azijskom tržištu.

Inače, Saudijski fond posljednjih godina naveliko ulaže u gaming industriju. Sličan novac uložili su i u Activision Blizzard, koji će im se oplemenjen vratiti Microsoftovom kupnjom, a unutar ulaganja od preko 3 milijarde dolara nalaze se i udjeli u Electronic Artsu i Take-Two.

Povezano