Vijesti

Nijedna konzola u povijesti nije zaradila kao PS5 u prva 4 mjeseca

Iako je prodaja PlayStationa 5 najviše uvjetovana dostupnošću, odnosno plane svaki dostupan komad, Sonyjeva konzola od dana izlaska u nijednom mjesecu dosad nije bila najprodavanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki mjesec dosad Nintendo Switch nadmašio je prodaju PlayStationa 5, a kako javlja NPD, zaključno s veljačom Switch je u SAD-u najprodavanija konzola već 27. mjesec za redom.

Međutim, od 12. 11. kad je PS5 izašao u SAD-u zaradio je više novca nego ijedna druga konzola u povijesti. U periodu od 4 mjeseca, unatoč nestašici, gledano u dolarima nijedna konzola u povijesti nije prodana u tolikoj količini.

PS5 je tako srušio rekord koji je 11 godina držao Wii. S druge strane, Switch je također oborio jedan rekord. Nijedna konzola u povijesti u SAD-u u siječnju nije prodana u toliko komada koliko je prodan Switch.

Za očekivati je kako bi i taj rekord srušio PS5, a možda i XSX kada bi te dvije konzole bile dostupnije. A koliko su Amerikanci željni igranja dovoljno govori rast potrošnje na video igre od 35% u odnosu na veljaču 2020.

Amerikanci su samo u veljači potrošili preko 4,5 milijarde dolara, a osim na PS5 i Switch najviše su trošili na igre. Reizdanje Super Mario 3D World najprodavanija je igra mjeseca (ujedno i čitave godine dosad), slijedi ga Black Ops Cold War, a zanimljivo je u TOP 10 vidjeti i Modern Warfare iz 2019.

Najprodavanije igre u 2. mjesecu u SAD-u

  1. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury*
  2. Call of Duty: Black Ops: Cold War
  3. Persona 5: Strikers
  4. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  5. Madden NFL 21
  6. Little Nightmares II
  7. Assassin’s Creed: Valhalla
  8. Mario Kart 8: Deluxe*
  9. Animal Crossing: New Horizons*
  10. Call of Duty: Modern Warfare

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano