Vijesti

Nintendo je najprofitabilnija platforma za Minecraft

Osim saznanja kako je Microsoft još 2021. odlučio da će sve buduće Bethesdine igre biti Xbox ekskluzive, posljednje ročište s FTC-om iznijelo je još jednu zanimljivu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tužitelja je zanimalo koliko i kako Minecraft zarađuje za Microsoft, a posebno u kontekstu iznosa od 2 milijarde dolara koliko je izdvojeno za taj IP. Čelnici Microsofta uvijek spominju Minecraft kao dokaz da svoje igre guraju na druge platforme, međutim, za to imaju i puno dobrih razloga.

Naime, premda iz Microsofta navode kako Minecraft generira značajan izvor prihoda za Xbox, najmanje to radi na Xbox konzolama. Ne navodeći konkretne brojke, Minecraft na PlayStationu generira dvostruko veće prihode nego na Xboxu, a na Nintendu čak četiri puta više.

“Minecraft je jedan od najprofitabilnijih, a ako ne i najprofitabilniji IP za nas”, navodi šef financija Xboxa Tim Stuart, a da je najuspješniji baš na Nintendu ne iznenađuje previše. Potencijal Minecrafta je golem, posebno u hibridnom izdanju kada ga možete jednako kvalitetno igrati u pokretu i na TV-u, a sve koristeći jedan uređaj.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano