Vijesti

Nintendo je uvjeren da zna kako zaobići preprodavače po lansiranju nove konzole

Ne mjesecima, možemo slobodno reći kako smo godinama svjedočili unosnom biznisu preprodaje PlayStation 5 konzola. Velikih problema imao je i Microsoft sa Series X, međutim, Nintendo kaže da će situacija sa Switchevim nasljednikom biti uvelike bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, u prvoj godini korone vladala je i nestašica Switcha, a na upit jednog dioničara, predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa poručio je da zna u čemu je problem. “Što se tiče mjera protiv preprodaje hardvera, prepoznali smo da je najvažnije prvo proizvesti i isporučiti količine koje mogu zadovoljiti potražnju kupaca.”

Dakle, rješenje je krajnje jednostavno. Međutim, s obzirom na golemu popularnost Switcha koji se opasno približio PS2 kao najprodavanijoj konzoli svih vremena, proizvesti dovoljan broj jedinica da se namiri tržište sigurno neće biti jednostavno.

Furukawa nije bio spreman pričati o datumu izlaska novog Nintenda, ali je zato obećao kako će prelazak na novu konzolu dosadašnjim igračima biti jednostavniji no ikad. Pritom će se snažno osloniti na sustav Nintendo računa. Nadamo se da to znači i prijenos vlasništva igara te cross-gen igranje. Što je prilično izvjesno, budući da kruže glasine kako će novi Switch ponovno pogoniti Nvidia s novom generacijom Tegra čipova.

Povezano