Vijesti

Nintendo ne namjerava tako skoro otkriti novi Switch

Nintendo Switch se zaključno s posljednjim danom lipnja prodao u vrtoglavih 111 milijuna primjeraka i tako se sasvim približio PlayStationu 4 koji je, moramo to potencirati, izašao tri godine ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je mjeseca kada će Switch zasjesti na četvrto mjesto najprodavanijih gaming konzola u povijesti, međutim, unatoč golemom uspjehu, ali i sada već ozbiljnoj hardverskoj limitiranosti, čelnici Nintenda ne planiraju uskoro najaviti poboljšanu izvedbu Switcha ili potpuno novu konzolu.

Potvrdio je to predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa japanskon Nikkeiu. Nintendo u narednoj fiskalnoj godini ne namjerava službeno najaviti novu konzolu. A zašto i bi, kada se muči podmiriti golemu potražnju još uvijek aktualne konzole.

Nisu u stanju zadovoljiti potražnju

“Inače ljeti gomilamo zalihe kako bismo spremni dočekali vrhunac prodaje krajem godine, ali ovog ljeta nismo u mogućnosti proizvesti koliko je potrebno”, krivi nestašicu poluvodiča predsjednik Nintenda.

I ne samo to, službeni stav Nintenda je taj da je Switch u šestoj godini prodaji tek na sredini životnog ciklusa. Dakle, Nintendo neće najaviti novu konzolu još najmanje 8 mjeseci, a što će biti poslije najviše ovisi o stanju svjetske ekonomije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano