Vijesti

Nintendo Switch ruši rekorde prodaje

Dok su se Microsoft i Sony igrali skrivača, Nintendo je rušio rekorde. Prema posljednjem izvješću NPD-a, potrošači u SAD-u potrošili su 3,3 milijarde američkih dolara na hardver, softver i i pribor za video igre u kolovozu ove godine. Veliki dio tog kolača pripao je upravo Nintendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski gigant ostvario je svoj najuspješniji kolovoz u povijesti u pogledu prodaje hardvera. Prijašnji rekord postavljen je još davne 2008. (Nintendo Wii), a prošli mjesec srušio ga je njegov mlađi brat Switch. NPD-jev analitičar Matt Piscatella, izjavio je kako se prodaja Nintendo Switcha udvostručila u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

No, nisu stali na tome. Osim konzole, ljudi su shodno tome kupovali i igre. Čak 10 od 20 najprodavanijih igara pripada Nintendu. Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros Ultimate i The Legend of Zelda: Breath of the Wild samo su neke od njih. Čini se kako je pandemija uvelike utjecala na ovakve rezultate.

Po sveme sudeći, Nintenda čeka još jedan uspješan mjesec. Uskoro nam stiže proslava 35. rođendana Super Maria uz dugoočekivanu Super Mario 3D All-Stars kompilaciju, a naredni mjeseci mogli bi biti vrlo zanimljivi u svijetu videoigara.

Povezano