Vijesti

Ništa od E3 ni ove godine? PlayStation, Xbox i Nintendo, izgleda, neće sudjelovati

Nastavlja se agonija nekoć najprestižnijeg gaming sajma na svijetu. Kola su niz brdo krenula još uoči pandemije kada su prisustvo na E3 otkazivali ili limitirali Sony, Nintendo i EA. Pandemija je zabila prvi čavao u lijes, digitalni E3 u 2021. nije prošao dobro, potom je potpuno otkazano prošlogodišnje izdanje te najavljen veliki povratak u 2023., međutim, godina nije krenula sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje IGN, tri udarne igle neće se pojaviti početkom ljeta u Los Angelesu. To su Xbox, PlayStation i Nintendo, a konkretni razlozi nisu poznati. Vjerojatno se radi o neslaganju s organizatorima, međutim, to ne znači da velikih gaming događaja u tom periodu neće biti.

Electronic Arts je svoj bojkot E3-a odrađivao na način da bi u vrijeme njegovog održavanja u Kongresnom centru iznajmio vlastite prostore pored gdje bi održao vlastitu prezentaciju igara te svojevrsni sajam, a sličnim putem će, izgleda, i Xbox. Naime, njegov šef Phil Spencer već je potvrdio da će održati veliko događanje u Los Angelesu kao u godinama uoči pandemije.

2023. je trebala obilježiti veliki povratak

IGN-u su svo troje odbili odgovoriti na upit, međutim, javio se ReedPop. Tvrtka je to koja ove godine premijerno organizira E3 sajam, ista ona koja stoji iza velikog uzleta PAX sajmova, Comic Cona, Star Wars događanja… Predstavnici ReedPopa kažu da su u razgovorima sa svima kako bi prilagodili E3 modernim potrebama, uvjereni su da su osmislili pravi format, a prvi ugovori za prisustvovanje tek su krenuli prema partnerima, pa se tu stvari još stignu izokrenuti.

Sa Sonyjem, Nintendom, Microsoftom i EA-om ili bez njih, E3 ove godine planiran je u periodu od 13. do 16. 6. Prva dva dana sajam će biti zatvoren za novinare i poslovnjake, a 15. i 16. 6. otvorit će se javnosti. Međutim, nakana je da događanja krenu još ranije, od 11. 6., kada bi svoje velike prezentacije održavali najveći izdavači industrije, međutim, čini se da od toga neće biti ništa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano