Vijesti

Nisu svi oduševljeni Shadow of the Erdtree ekspanzijom za Elden Ring

FromSoftware nadmašio je samog sebe. U Shadow of the Erdtree ekspanziju ubacio je sadržaja koliko nema većina AAA igara. Na Metacriticu prosjek recenzija je 95 što ju čini općenito najbolje ocjenjenim sadržajem ove godine, forumaši koji igraju od najranijih sati petka na forumu su većinom oduševljeni, ali to ne vrijedi i za ostatak interneta.

Kao i nebrojeno puta dosad i ovog puta prašinu podiže ekipa sa Steama gdje je tek 65% njihovih recenzija s pozitivnom ocjenom, a Shadow of the Erdtree trenutno je u mixed statusu. Za razliku od 89% pozitivnih ocjena u baznoj igri. Što se događa? Opet neko istjerivanje pravde zbog tko zna kojeg razloga, ili nešto drugo?

Kinezi dominiraju

Dva su glavna razloga. Upitne performanse s puno tehničkih problema te, kako kažu, preteški i “ne fer protivnici čak i za Fromove standarde”. Igrači na Steamu većinom se slažu kako bossovi nisu dobro balansirani, teško je naučiti njihove poteze kako bih se savladalo, a prema nekima i sam dizajn svijeta kvalitetom ne prati onaj u baznoj igri.

Zanimljivo, u općem prosjeku, većina negativnih recenzija dolazi od kineskih igrača. U presjeku recenzija po jezicima, recenzije na engleskom su pozitivne u 83% slučajeva, dok recenzije na kineskom jeziku su pozitivne samo u 32% slučajeva. Sa Shadow of the Erdtree manje su oduševljeni i Japanci te Korejci (47%). Dakle, igrači iz zemalja istočne Azije.

Da zaključimo, nisu svi igrači oduševljeni sa Shadow of the Erdtree ekspanzijom. Na istoku je vole manje, a na zapadu više. Koliko ju (ne)volite vi kažite nam na forumu u Elden Ring temi.

Igra

Povezano