Vijesti

Nizozemska i Španjolska će uskoro zabraniti loot boxove: “Loše utječu na psihu mladih ljudi”

Nebrojeno puno puta smo pisali o mikrotransakcijama, loot boxovima, NFT-ovima i sličnim stvarima. Generalno ih nitko ne voli, no proizvođači na njima ostvaruju rekordne prihode. Španjolska je prva EU zemlja koja će zakonom regulirati i ograničiti “digitalno kockanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cilj zakona je dopustiti igračima da se zabave, pri tome čuvajući svoje mentalno zdravlje”, izjavio je španjolski ministar Alberto Garzon. Stav španjolske vlade je kako mikrotransakcije i loot boxovi loše utječu na psihu ljudi. Istraživanja pokazuju kako troje od deset španjolskih studenata je u 2021. godini trošilo novac na mikrotransakcije.

Slično mišljenje dijele i Nizozemci koje će kroz par tjedana također regulirati zakonom mikrotransakcije ili će ih u potpunosti zabraniti. Nizozemski parlament okarakterizirao ih je “manipulirajućim, zavaravajućim i lošim za zdravlje.”

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano