Vijesti

Njaomraženija DRM zaštita stiže na PlayStation 5 u posebnom obliku

Nekad neprobojan, a danas nešto probojniji, Denuvo je jedan od najomraženijih DRM-ova među igračima na PC-ju. Kako bi zaštitilo igre od neovlaštenog korištenja (čitaj hakiranja i piratiziranja), Denuvo često koristi značajne hardverske resurse i uzrokuje lošije izvođenje igara, a takav tip zaštite ne volimo ni iz razloga što zahtjeva periodično spajanje na internet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, a o tome se manje priča, Denuvo osim DRM zaštite developerima nudi i anti-cheat zaštitu koja na PC-ju od prošle godine djeluje relativno dobro i ne ždere resurse poput DRM-a. Kako kažu vlasnici Denuva iz Irdetoa, Denuvo na PlayStation 5 stiže zasad samo u anti-cheat obliku.

Developeri koji to žele tako će moći platiti korištenje ovog middlewarea u svrhu zaštite online igranja, ali i single-playera gdje će onemogućiti modere u neovlaštenoj izmjeni koda igre kako bi se stekle neke in-game nagrade.

I dok je PS5 dosad još uvijek prilično zatvoreni sistem, odnosno hakeri još uvijek nisu uspjeli probiti njegovu zaštitu, ne vidimo previše smisla za korištenje Denuva. Ali kako generacija bude odmicala, a hakeri budu maštovitiji, tako će i nužnost korištenja Denuva i sličnih oblika zaštite biti sve veća.

Iz Denuva tvrde kako njihova izvedba anti-cheat zaštite na PlayStationu 5 neće uzrokovati lošije performanse, a zasad nemaju u planu developerima nuditi i DRM zaštitu s periodičnim spajanjem na internet.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano