Vijesti

Nova nadogradnja za PS5 poboljšava komunikacijske mogućnosti, a VRR je “na vidiku”

Na PS5 je stigla nova veća nadogradnja s fokusom na komunikacijske mogućnosti, ali i nekoliko super sitnica koje su prošle ispod radara većini igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas možete odabrati igre za koje želite da se uvijek pojavljuju na početnom ekranu. Dosad se na početnom ekranu pojavljivalo 11 igara, a kako ste započinjali nove igre, tako su se druge pomicale u redu sve dok nebi ispale iz njega. Sada možete odabrati do 5 igara koje će uvijek biti na početnom ekranu, neovisno o redoslijedu igranja.

Bolja mobilna aplikacija

PlayStation Plus naslove sada je moguće lakše dodati u kolekciju direktno s početnog ekrana, a kartice za trofeje dobile su blagi redizajn. Redizajnom je počašćeno i sučelje za komunikaciju gdje su Voice razgovori pretvoreni u Party razgovore, a koji su razdvojeni u nekoliko tabova ovisno o prijateljima, što prati i PlayStation mobilna aplikacija koja sada ima više mogućnosti za komunikaciju.

Kada se preuzme nadogradnja (na telefon stiže danas ili u narednih nekoliko dana), kroz aplikaciju ćete moći pokretati Party razgovore ili se pridružiti drugima, bez da otvarate Game Base u konzoli, što je prilično zgodna mogućnost.

Povodom izdavanja nove nadogradnje za PS5, Sony se na PlayStation Blogu osvrnuo i na dugo traženi VRR, za koji kaže da će doći u narednih nekoliko mjeseci. Ukratko, s VRR-om se osvježavanje slike TV uređaja sinkronizira direktno s osvježavanjem slike konzole, što znači da kod naglog pada ili povećanja FPS-a neće dolaziti do screen tearinga na televizorima i monitorima koji ga podržavaju. U konačnici, s VRR-om slika je oštrija, a izvođenje je glađe.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano