Vijesti

Nova Nintendova konzola bit će u rangu PS4

Četvrtog dana suđenja američkog FTC-a i Microsofta, najveće ime u sudnici bio je izvršni direktor Activisiona Bobby Kotick. Očekivali biste da će iznijeti niz pikanterija o Call of Dutyju ili o zataškavanju mobinga i seksualnog zlostavljanja unutar kompanije, međutim, najviše su odjeknuli komentari o Nintendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Nintendo odbija javno pričati o svojoj budućoj konzoli, Kotick je na sudu svjedočio kako ima dobru suradnju sa svim proizvođačima konzola, pa tako i s Nintendom. Activision je, svjedoči, surađivao sa Sonyjem u razvoju PS5, a surađuje sada i s Nintendom.

Na upit odvjetnika, Kotick kaže kako je nova Nintendova konzola po pitanju snage negdje otprilike na razini osme generacije gaming konzola, odnosno na razini PS4 i XONE. Kotick nije govorio o formatu nove konzole, ali ako je to novi Switch, što je prilično izvjesno, PS4 performanse u malenoj mobilnoj izvedbi zvuče kao značajan upgrade.

Novi Switch tako bi mogao biti negdje na razini Steam Decka, što je, kaže Kotick, dovoljno da se Call of Duty vrati na Nintendo. Kotick žali što je Activision u dobroj mjeri preskočio Switch i takvu grešku, kaže, neće ponoviti, a Microsoft se čak i obvezao, ako mu dozvole kupiti Activision, isporučivati Call of Duty naslove na buduće Nintendo konzole.

Povezano