Vijesti

Nova odgoda za Ubisoftov FPS XDefiant. Nije prošao certifikaciju na PlayStationu i Xboxu

XDefiant je u ranijim otvorenim i zatvorenim testiranjima pokazao da bi mogao postati veliki hit, osobito ove jeseni kada uz Call of Duty ne postoji iole atraktivna alternativa. Međutim, premda je sadržajno i kvalitativno na razini koju igrači očekuju od jednog early access naslova s tendencijom ka live serviceu, Ubisoft nikako da poentira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljivalo ga se čitavo ljeto, očekivali smo ga čitavo ljeto, međutim, na putu do izlaska ispriječili su se Sony i Microsoft. Naime, svaka igra koja izađe na konzolama mora dobiti zeleno svijetlo od nositelja platforme. Sprovodi se čitav niz testova, prvenstveno tehničke prirode. Analizira se povezanost s platformom u vidu korelacije trofeja, liste prijatelja, spajanja kroz partyje i slično, što XDefiant ovog ljeta nije uspio izvesti.

Priznao je to njegov kreator Mark Rubin, nekadašnja faca u Activisionu i jedan od najzaslužnijih za Modern Warfare naslove. U prilično otvorenom obraćanju ispričao je o problemima s certifikacijom te pobliže pojasnio kako čitav proces izgleda. Kako kaže, XDefiantu je odbijenica stigla sredinom kolovoza, a Ubisoftov studio u San Franciscu trenutno radi na otklanjanju poteškoća, za što će mu, predviđa, trebati još dva tjedna. Ako sve prođe dobro, očekuje izlazak igre do konca mjeseca.

Budući da certifikacija nije skroz tehničke prirode, odnosno, kako smo se uvjerili u beti, XDefiant je stabilna igra te se lijepo izvodi, zbilja očekujemo izlazak ove jeseni. Rokovi su tu da se probijaju, pa je izvjesniji listopad, a jednom kada izađe, ovaj arena shooter igrat ćemo na 14 mapa na PC, PS4/5 i XONE/S/X.

Igra

Povezano