Vijesti

Novi Alice nastavak donosi teške teme i horor-psihodeliju

Ljubitelji bijelog zeca i čajanki u Zemlji Čuda doći će na svoje jer je u pripremi Alice: Asylum, treća igra u seriji Alice igara, koja je zasad u fazi razvoja. American McGee, njen tvorac, zamislio je treći nastavak popularne Alice franšize kao igru koja se kronološki događa prije prve igre, kreativno nazvane, American McGee’s Alice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga igra u nizu, Alice: Madness Returns iz 2011., bila je vrlo zanimljiva i zarazna, kreativnost dizajna svjetova i hack-and-slash stil igre bila su kombinacija koja je donijela velik broj igrača na PC-u, PlayStationu 3 i Xboxu 360.

Ono što je zasad poznato o igri je sve ono što McGee objavljuje na svojoj Patreon stranici gdje skuplja sredstva za razvoj igre, za koju se špekulira da će je na tržište izbaciti EA Games, kao što je bio slučaj kod prethodne igre, ili, ako im to uspije, McGee s vlastitom tvrtkom Spicy Horse.

Zasad je obznanjena velika količina nacrtanih kostima koje će Alice nositi u određenim prilikama i svjetovima u kojima se bude nalazila, kao što je to bilo i u prethodnim igrama. Također, priča koju su osmislili zvuči zaista fantastično, pogotovo ako ste ljubitelj horor-psihodeličnih žanrova, što priča u novoj igri naviješta.

Alice u ovoj igri ima 10 godina i nalazi se u azilu gdje se liječi kao mentalno oboljela osoba nakon tragične smrti čitave njene obitelji u požaru obiteljske kuće. Njen svijet izgleda kao iskrivljeni odraz stvarnog svijeta, i svijet se mijenja ovisno o fazi žalovanja kroz koju prolazi (šok, negiranje, ljutnja, depresija…). Svaki svijet odraz je dijela neke traume, pa će tako stadij šoka biti predstavljen kućom u plamenu, koja se nalazi u kraterima, vulkanima, dimu i slično.

Primjer inspiracije za novi dizajn Alice i jednog od kostima za Chess Realm

Ono čemu se sigurno treba veseliti i nadati je činjenica da American McGee kreira ovu igru za stare i nove fanove, koji sudjeluju u njenoj kreaciji svojim prijedlozima, crtežima, čestitkama, željama i pozdravima. Datum izlaska igre na tržište još uvijek nije poznat, kao ni godina, ali po svemu sudeći, sve je zasad po protokolu i mogli bismo u skorije vrijeme uživati u novom Alice naslovu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano