Vijesti

Novi Battlefield je već u razvoju, DICE je naučio “vrijednu lekciju” iz BF2042

Insajder Tom Henderson dosad je u nebrojeno navrata dokazao da ima solidne izvore u DICE-u i EA-u. Sada se za Xfire javio s novom dozom Battlefield tračeva, a spominje i novi naslov koji je već u ranoj fazi razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Battlefield je u pretprodukciji i većina tima koji je radio na 2042 već se prebacio na novi projekt. “To je industrijski standard”, kaže Henderson. Ipak, grupa “predanih” developera ostala je raditi na budućem sadržaju, što znači da se ipak neće obistiniti bojazan malobrojnih preostalih fanova.

Battlefield 2042 bit će doveden u red, a novi sadržaj dolazit će kroz četiri obećane sezone. Prva od njih najavljena je (odnosno, bolje rečeno, odgođena je) za ljeto kada stiže nova mapa i prvi novi operator, međutim, interno se testira tradicionalni Battlefield sistem gdje se fokus s operatora prebacuje natrag na klase. Što zvuči obećavajuće, ali možda je ipak prekasno za korjenite promjene.

Vraćamo se na staro

Ono za što nikad nije prekasno je novi Battlefield. Jedan od izvora navodi kako su “vrijedne lekcije naučene” i DICE će se vjerojatno vratiti na staro s mnogim promjenama uvedenima u BF2042. Navodno je i vodstvo Electronic Artsa pružilo podršku developerima te želi vratiti serijalu stari sjaj.

Novi Battlefield bi se trebao vratiti modernom okruženju, ali vremenski bliže današnjici. Ipak, nastavak ne treba očekivati prije kraja 2023., a tko zna, možda do tada i BF2042 doživi svojevrsnu renesansu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano