Vijesti

Novi Battlefield navodno je već u razvoju, ništa od Battlefronta 3

Battlefield 2042 tek je izašao i još neko vrijeme neće biti u stanju u kojem ga svi želimo vidjeti, ali novi Battlefield je navodno već u razvoju. Što nije toliko čudno koliko možda zvuči na prvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O planovima DICE-a ponovno se raspisao Tom Henderson, čovjek koji je sad već nebrojeno puta dokazao da zna o čemu priča. Kako kaže, DICE je Electronic Artsu predstavio ideju za Battlefront 3, međutim, ona je odbačena zbog velikih troškova Star Wars licence.

“Treba prodati 20% više kopija kako bi se zaradio isti novac”, otkrio je jedan od bivših developera. Umjesto Battlefronta 3, Electronic Arts s dva svoja studija radi na dvije Star Wars igre. Za jednu znamo da je nastavak Respawnovog Jedi: Fallen Ordera.

Standardna praksa

Henderson tvrdi kako su se DICE i EA umjesto Battlefronta 3 odlučili na novi Battlefield. Prva faza razvoja, ona u kojoj se definiraju koncepti i postavljaju temelji je dovršena. Što je, u biti, standardna praksa djelovanja modernih studija.

Samo planiranje nove igre ne oduzima resurse aktualnoj igri u razvoju, u ovom slučaju Battlefieldu 2042, koji je još uvijek u fokusu studija, a tako i će ostati još neko vrijeme. Prije narednog Battlefielda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano