Vijesti

Novi Deus Ex je u jako ranoj fazi razvoja

Nakon što je Embracer Group otkupio većinu zapadnih studija Square Enixa te IP-eve poput Tomb Raidera i Deus Exa, samo nekoliko mjeseci poslije zatvara jedan od studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o Square Enix Montrealu poznatom po Hitmanu GO i drugim u srži sličnim mobilnim naslovima. SEM je dobrim dijelom djelovao i kao support studio. Dobar dio zaposlenika pripojit će se Eidos Montrealu, većem studiju koji je također bio dijelom akvizicije.

Kako navodi Jason Schreier na Bloombergu, pridružit će se timu koji radi na novom Deus Exu. Što je ujedno prva snažnija potvrda razvoja nastavka nekadašnje igre godine i jednog od prepoznatljivijih IP-eva gaming industrije. Međutim, projekt je u jako ranoj fazi razvoja.

Eidos Montreal tako postaje jedan od većih kanadskih razvojnih studija s debelo preko 500 zaposlenika. Osim na novom Deus Exu, radi se na još jednom nenajavljenom projektu te asistira Microsoftovom Playground Gamesu na razvoju novog Fablea za kojeg se priča da je od najave prije više od dvije godine zapao u razvojne probleme.

Povezano