Vijesti

Novi PES 2022 bi mogao biti free-to-play?

Ova će vijest razveseliti mnoge, koji će moći igrati nogomet potpuno besplatno. Ukoliko se glasina obistini naravno te Konami ne napraviti teške pogreške u koracima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je godine Konami potiho uveo PES 2021 Lite – besplatnu verziju PES-a, koja je nudila limitirani pristup opcijama pune igre. Konami je očigledno bio zadovoljan opipavanjem terena te uz sveopću popularnost eSporta, free-to-play način distribucije bi mogao biti the next big thing za ovaj nogometni serijal. Konamiju ne cvjetaju ruže već neko vrijeme na polju nogometnih simulacija te nekadašnji neprikosnoveni kralj nogometa danas jako zaostaje za FIFA-om, pogotovo u prodajnim brojkama.

Zvona za uzbunu odavno zvone te je Konami očigledno ozbiljno shvatio problem. Prvo su izdali Lite verziju PES-a, zatim su kompletno preskočili jednu godinu kako bi se maksimalno posvetili novoj generaciji konzola i prebacivanju s internog Fox enginea na Unreal engine. Da bi novi PES mogao biti F2P otkrio je urednik utjecajnog VGC-a. Kako kaže, čuo je govorkanja iz više izvora.

Free-to-play distribucija bi mogla spasiti PES serijal i vratiti mu popularnost, ukoliko Konami ne zezne stvar sa pohlepom i prevelikim brojem mikrotransakcija. Ukoliko pogode mjeru, mogli bi ponovo vidjeti PES kao jednu od najpopularnijih i najigranijih igara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano